Led schermen

Een (modulair) led scherm is een display dat is opgebouwd uit diverse elementen, waarbij in elk paneel duizenden LEDs verwerkt zitten. Alle panelen en LEDs vormen samen het (video)beeld, waarmee u uw communicatieboodschap of reclame-uiting kunt communiceren. De hoge helderheid en kleurcontrasten van deze LEDs zorgen voor een hoge attentiewaarde en beeldkwaliteit. Deze LED schermen hebben een hoge lichtopbrengst tegen een klein energieverbruik, waarbij outdoor displays zelfs in het buiten- en zonlicht uitermate goed zichtbaar blijven.

Waar dienen LED schermen voor?

Tegenwoordig hebben veel bedrijven al de overstap gemaakt op digitale reclame. De belangrijkste redenen voor deze overstap zijn het verbeteren van de communicatie en het bereiken van een grotere groep mensen. LED schermen dienen hier als een hulpmiddel om deze doelstellingen te realiseren. De displays kunnen op verschillende manieren worden ingezet, waarmee het zich onderscheidt van traditionele reclamemiddelen. Zo behoren LED videowalls, LED reclamemasten, LED gevelreclame , LED etalage schermen& LED abri’s tot de mogelijkheden. Doordat dit soort type LED displays modulair op te bouwen zijn biedt dit de flexibiliteit om de schermen in bijna elk gewenst formaat of beeldverhouding op te bouwen.

Wat zijn de pixelmaten van de LED schermen?

De pixelmaat van een modulair LED scherm is de hartafstand van led pixel tot led pixel, waarbij elke led pixel uit drie LEDs bestaan (RGB). Er zijn zowel voor indoor als voor outdoor led schermen diverse pixelmaten mogelijk. Deze afstand tussen de LED pixels worden in P-maten uitgedrukt, bijvoorbeeld P10. Het cijfer achter de P is de hartafstand in millimeter tussen elke led pixel, voor P10 is dit dus 10mm. Daarnaast is dit cijfer 10 direct ook de minimaal gewenste zichtafstand van passant naar LED scherm, om scherp beeld te behouden.  Bij Little LED adviseren wij onze klanten over de geschikte pixelmaat in iedere situatie, waarmee doel van het display en wens van de klant altijd centraal staat.

Indoor

P2 P4
P5 P6
P7 P8

Outdoor

P6 P8
P10 P12
P16 P20

Elk gewenst formaat

De led schermen van Little Led zijn modulair en kunnen in elke vorm en elk formaat opgebouwd worden.
Hoe verder de leesafstand, hoe verder de individuele leds uit elkaar staan.

Mediaplayer

Bij aanschaf van een led scherm levert Little LED standaard een mediaplayer van Novastar mee. Deze eenvoudige mediaplayer geeft meerdere bedieningsmogelijkheden en is eenvoudig in gebruik. Een nieuw bericht inplannen, een video of beelden zijn gemakkelijk toe te voegen. Een playlist met diverse beelden op een rij kan simpel worden aangepast, zowel in beelden, effecten als afspeeltijd. Wilt u meer mogelijkheden in gebruik, dan is een volgende optie Narrowcasting (url naar pagina narrowcasting).